Calon Pangulu Harus Dikader dulu di Sekolah Agama

Pimpinan Ponpes Ma'arif Assa'adiyah hadiri Pelantikan Hasnadi Dt. Sanggo Godang Dikampuang, Taeh Baruah Ahad (7/7/2024)

Taeh Baruah, Assa'adiyah - Beberapa komentar datang dari berbagai pihak atas Pelantikan Pengangkatan Pangulu adat Hasnadi Dt. Sanggo Godang Dikampuang suku Pitopang Taeh Baruah. Diantaranya mengharapkan supaya calon Pangulu dikader dulu di sekolah Agama. Demikian disampaikan oleh H. Sudirman Syair Dt. Samulo Nan Balopiah kepada redaksi pada Kamis, 11 Juli 2024.

Sebagaimana diberikan sebelumnya, pelantikan pengangkatan Pangulu tersebut dilaksanakan pada hari ahad 7 Juli 2024 di kampung rang Pitopang Taeh Baruah kecamatan Payakumbuh kabupaten Limapuluh Kota.

Diantara komentar yang masuk adalah: "Kito sonang mandonga berita pelantikan niniak Mamak. Tapi kok dapek niniak mamak kito ko punyo kader ondaknyo. Contoh, para niniak mamak ko menyiapkan para kader nan mangaroti bona jo agamo nan manjadi sondi adat. Baapo caronyo atau teknisnyo? Setiap niniak mamak manyakolahkan kamanakannyo yg cerdas-cerdas di sakolah-sakolah agamo nan representatif, agak baduo atau batigo, merekalah nanti yang akan membimbing dan mengarahkan kaum dan anak kamanakannyo. Persoalan biaya, dimusyawarahkan dengan kaumnya. Dari nan duo atau nan tigo ko lah kito angkek niniak mamak dan panungkeknyo nantik. Kok dapek, mati seorang pangulu, kok kadilokekan soluaknyo di makam nanti, kader-kader nan lah tau jo agamo kolah nan manarimonyo. Marilah kito cubo kunyah- kunyah. Kok sasuai kito pakai, kok indo kito konsep nan lobiah sasuai untuak kaum kito di nagori Taeh nan kito citai ko. Urang adat mangatokan; Syara' mangato adat mamakai. Melalui capo syara' mangato? Tontu melalui pangulu nan lah baraja dan tau agamo cako." ( Humas)